Babka twarogowa

Katarzyna
Ciasta
10.04.2019 12:05
Babka twarogowa

Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Wartości odżywcze 1 porcji (14): 215 kcal B 6 g W 15 g T 14 g Składniki: ▪ 200 g twarogu półtłustego ▪ 4 jaja ▪ 200 g miękkiego masła ▪ 300 g mąki (ja dałam orkiszową) ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ 100 g słodzika/cukru Przygotowanie: 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Wielkim plusem jest to, że można wykonać je zarówno w keksówce, jak i w formie na babkę. Powiem Wam, że dawno nie jadłam tak dobrego ciasta, które jest tak banalne w wykonaniu. Dodatkowo można je wykończyć wedle uznania, dlatego tak przypadł mi do gustu ten przepis. 2. Żółtka ubijamy ze słodzikiem/cukrem do puszystości, następnie dodajemy miękkie masło (może być rozpuszczone i ostudzone). Nie muszę chyba wspominać, że to ciasto idealnie sprawdzi się na zbliżające się już święta Wielkanocne. Ja dodałam do niego dodatkowo aromat waniliowy, ale polecam również wykorzystać aromat pomarańczowy lub cytrynowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/04/babka-twarogowa.html