Pulpety rybne. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Obiad
02.04.2019 9:40
Pulpety rybne. Przepis krok po kroku.

Jednym słowem piątkowe danie idealne 😊 Składniki: 200 g filetów z łososia 300 g filetów z białej ryby np. dorsza 1 duża cebula 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego 1 ząbek czosnku skórka otarta z ½ cytryny 4-5 łyżek bułki tartej 1 jajko 3 łyżki posiekanego koperku sól, czarny pieprz Sos: 400 ml śmietanki 30% UHT skórka otarta z ½ cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1/3 łyżeczki kurkumy mielonej sól, pieprz szczypta cukru np. trzcinowego Przygotowanie: Krok 1: Filety rybne pozbawione ości przepuść przez maszynkę do mielenia. Pulpety podawaj z sosem, ziemniakami z koperkiem i klasyczną surówką z kiszonej kapusty. Dodaj pozostałe składniki podsmażoną cebulę, skórkę otartą z połowy cytryny, bułkę tartą, jajko, posiekany koperek, dopraw solą i czarnym pieprzem. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook Do przygotowania tego dania użyłem filetów z dorsza i łososia ale możecie użyć dowolnej ryby. Ale można je ugotować w bulionie lub osolonej wodzie, około 10 minut na małym ogniu. Doda skórkę cytrynową, sok z cytryny, kurkumę, sól, pieprz i cukier do smaku. Po więcej przepisów na dania główne, w których główną rolę grają ryby zapraszam >> TUTAJ << Bądź Następnie cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na dwóch łyżkach oleju roślinnego do uzyskania rumianego koloru. Krok 3: Pulpeciki ugotuj na parze, od momentu zagotowania około 15 minut. Dzisiejszy przepis stworzony został z myślą o piątkowym szybkim obiedzie. Następnie gotuj 10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/pulpety-rybne/