Pieczone arabskie pulpety

Agata
Obiad
30.03.2019 9:36
Pieczone arabskie pulpety

W zależności od regionu Polski i upodobań kulinarnych farsz do nich przygotowujemy, albo tylko z samego mielonego mięsa, albo mięso mieszamy z kaszą czy też ryżem. Pieczone arabskie pulpety Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 500 g zmielonej wołowej łopatki lub karkówki 1/2 małej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czerwonej ostrej papryki szczypta cynamonu sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 500 ml przecieru pomidorowego oliwa do smażenia Możemy je smażyć z cebulą lub z pieczarkami, albo podawać w formie zapiekanek z dodatkiem ziemniaków czy też makaronu. Zapiekamy je wtedy z bakłażanem, pomidorami i w zależności od kraju pochodzenia przepisu z makaronem lub ziemniakami. Najlepiej smakują właśnie takie z różnych gatunków mięsa, na przykład w wołowiny i wieprzowiny lub cielęciny. I na koniec chciałam Wam jeszcze podsunąć jedną ważną uwagę: najlepiej samemu w domu zmielić mięso, z którego będziemy potem przygotowywać nasze dania. Nie sposób także nie wspomnieć tutaj o różnego rodzaju sosach przygotowanych na bazie mielonego mięsa, pochodzących z kuchni włoskiej. Warto tylko pamiętać, żeby wybierać mięso wysokiej jakości i od sprawdzonego producenta, wtedy możemy liczyć na to, że nasze mięso nie będzie nastrzykiwane wodą czy innymi substancjami. Przyprawy i poszczególne dodatki wybieramy w zależności od upodobań i kulinarnych gustów, lub konkretnej kuchni, według której przygotowujemy to danie. Wszystkie te gatunki można ze sobą mieszać i łączyć, uzyskując w ten sposób różne smaki w naszych daniach. I tak na przykład moim numerem jeden jest faszerowany bakłażan, zapiekany z sosem pomidorowym, parmezanem i świeżymi ziołami. Klopsiki możemy podawać z rożnymi sosami, na przykład pomidorowym lub śmietankowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/03/pieczone-arabskie-pulpety.html