Składniki(tortownica 27 cm): biszkopt (składniki na 1 biszkopt): jajka 3 szt, mąka pszenna 0,5 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 0,5 szklanki, sól szczypta, krem: ser mascarpone 250 g, śmietanka 36% 600 ml, cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka czerwona 3 szt, maliny świeże lub mrożone 600 g, woda gorąca 3,5 szklanki, ciastka rurki z kremem ok. 4 opakowania, czekoladowe drażetki z kolorową polewą, do nasączenia: woda 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Na pierwszy biszkopt z galaretką nakładamy 1/3 części kremu, przykrywamy drugim biszkoptem z galaretką i również nakładamy 1/3 części kremu. Poza tym zrobiłam krem z mascarpone i śmietanki, do obłożenia tortu użyłam rurek z kremem, a wierzch obsypałam kolorowymi cukierkami. Z upieczonych biszkoptów zeskrobujemy delikatnie powstałą podczas pieczenia skorupkę oraz usuwamy papier do pieczenia. Krem ubijamy do momentu aż będzie całkowicie sztywny, wtedy dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia. Z okazji pierwszych urodzinek, chciałam zrobić tort, który będzie chętnie zjedzony przez dzieci. Śmietankę, mascarpone oraz cukier puder przekładamy do miski i miksujemy zaczynając od niskich obrotów miksera. Tężejącą galaretkę wylewamy po równo na oba biszkopty i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wodę łączymy z sokiem cytrynowym i cukrem waniliowym i nasączamy biszkopt. Dwa biszkopty przekładamy z powrotem do tortownicy. Boki tortu obkładamy rurkami, a na wierzch wysypujemy kolorowe drażetki. Jeśli do ciasta używamy mrożone maliny, to należy je odmrozić na sitku.