Sernik na czekoladowym spodzie z frużeliną wiśniową i amaretto

Krzysztof
Przepisy
17.06.2014 8:57
Sernik na czekoladowym spodzie z frużeliną wiśniową i amaretto

czerwonego wina wytrawnego - 2 łyżki smalcu - 2 cebule - 1 ząbek czosnku - 1 marchewka - 2 listki laurowe - 4 ziarna ziela angielskiego - 2 papryki - 1 papryczka chilli - kawałek pora - mały plaster selera - 1 czubata łyżka słodkiej papryki - 2 ziemniaki - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 pomidory - sól - pieprz - kminek - majeranek Kawałek śląskiej kapeli, którego tekst, delikatnie określając jest dosyć niewybredny, ale muzyka świetna, a przekaz dobry ;)) Za pierwszym razem, gdy kolega to zapuścił wydawało się średnie, ale refren jest mega natrętny :) L.P Aha, no i do zupy dodałam kminek, bo akurat lubię, ale jeśli ktoś nie przepada, to oczywiście można zrezygnować, w końcu gotujemy pod własny gust :) - 500 g mięsa wołowego gulaszowego - 1/2 szkl. W tym czasie pokroić drobno chilli, a pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić i dodać wszystko do zupy. Mięso pokroić na kawałki o boku około 2-3 cm. Cebule drobno pokroić i zeszklić na tym samym tłuszczu w którym było smażone mięso. Rozpoczęłam pisanie pracy dyplomowej i odnoszę nieodparte wrażenie, że tematem porwałam się jakby z lipowym patykiem na wiatrak. Dla mnie w tej chwili to świetna opcja, bo nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie. Taka zupa najlepiej smakuje na drugi dzień po ugotowaniu, kiedy wszystkie składniki połączą się smakowo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://le-parle.blogspot.com/