PRZEPIS NA BUŁECZKI DROŻDŻOWE NADZIEWANE CZEKOLADĄ: - 500 g mąki pszennej tortowej - 40 g drożdży świeżych - 3 jajka zerówki - 1/2 kostki masła (100g) - 4 łyżki cukru - 100 ml ciepłego mleka W dużej misce umieść mąkę, zrób wgłębienie, pokrusz do dołeczka drożdże, dodaj łyżkę cukru i połowę ciepłego mleka, zmieszaj z częścią mąki na gęstą papkę. Blat ciasta rolujemy ciasno, kroimy na 3 cm plasterki - ślimaki, układamy na blaszce do muffinek po 2-3 plastry ( pamiętaj, ze ciasto drożdżowe rośnie więc w foremce musi być miejsce, nie wypełniaj foremki ciastem po brzegi! ) Foremkę na muffinki mam z Ikea, wychodzi z niej 12 muffinek na raz. Po upływie tego czasu jajka wbij do osobnej miski i wymieszaj rózgą z cukrem, dodaj do miski z mąką, jak również wszystkie pozostałe składniki i zagniataj ciasto. Po tym czasie podziel na dwie części każdą rozwałkuj na cienki duży prostokąt. Jeśli nie masz metalowej formy, to możesz upiec bułki w formie ślimaków na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Co weekend troszkę Was rozpieszczam i serwuję pyszności, dzisiaj mam dla Was pyszne domowe bułeczki nadziewane czekoladą w formie muffinek. Ciasto w misce przykryj ściereczka i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.