Kruche z jabłkami i powidłem

Ciasta
14.01.2019 14:09
Kruche z jabłkami i powidłem

Składniki: ciasto 3 szklanki mąki, 10dkg cukru pudru, 5 żółtek 250 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 2 łyżki kakao nadzienie ok. 5 łyżek powidła śliwkowego kg jabłek najlepiej półkwaśnych 5 białek ¾ szklanki drobnego cukru cukier wanilinowy Przygotowanie: Wyciagnąć 2 części ciasta z lodówki i zetrzeć na placek na tarce o grubych oczkach na przemian najpierwjasne a później ciemne ciasto. Drugą część ciasta podzielić ponownie na 2 części i do jednej dodać 2 łyżki kakao –zarobić. Ubić białka na sztywno i dodać stopniowo ciągle ubijając ¾ szklanki cukru. Ciasto zarobić i podzielić na dwie części. Idealnie ciacho na niedzielną biesiadę z rodziną i bliskimi 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/kruche-z-jablkami-i-powidlem/