Mięso przygotowujemy wcześniej a potem wstawiamy do piekarnika i już tylko czekamy aż się upiecze. |Pieczony schab z pieczarkami na selerze| Składniki: - 6 kawałków schabu jak na kotlety - marynata do mięsa (łyżka sosu sojowego, ziołowa mieszanka przypraw do grilla, 2 łyżki oleju, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz kolorowy) - olej do smażenia i wysmarowani naczynia żaroodpornego - 1 duży korzeń selera - 300-400 g pieczarek - sól, pieprz Wykonanie: Mięso marynujemy i zostawiamy w lodówce na kilka godzin lub na całą noc. Selera obieramy i ścieramy na tarce lub w robocie na grubych oczkach. Wrzucamy pieczarki na patelnię i podsmażamy na oleju. Pieczemy około godzinę aż do miękkości mięsa. |Pieczony schab z pieczarkami na selerze|