Schab z szybkowaru z warzywami 6 plastrów schabu (jak na kotlety) 2 duże marchewki cebula 1 pietruszka sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy olej do podsmażenia mąka do zagęszczenia sosu (1-2 łyżki) U mnie na kuchni indukcyjnej wygląda to tak: rozgrzewam olej na 7, wkładam kotlety i zmniejszam na 6 i pół. Schab z szybkowaru z warzywami Mój mąż, który za mięsem nie przepada powiedział: Co to za mięso? Gdy zacznie się gotować zmniejszam na 5 na indukcji. Na podniesionym guziczku gotujemy 30 minut na małym ogniu. Przysmażymy na nim krótko z każdej strony kotlety. Gdy cały guziczek wyjdzie do góry zmniejszam na 4 i gotuję pół godziny. Po otworzeniu szybkowaru większą część wywaru z gotowania przelewamy do osobnego pojemnika. Ustawiamy pomiędzy jeden a dwa na szybkowarze i podgrzewamy do momentu aż guziczek się podniesie. Po pól godziny zestawiam z kuchenki i czekam jeszcze 15 minut. Gotujemy na małym ogniu do zagęszczenia.