Składniki: - Biszkopt:* - 7 jajek - 7 łyżek cukru - 7 kopiastych łyżek mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - Krem: - 500 ml zimnej kremówki 30% - 4 serki waniliowe danio-140g - 1 szkl wrzątku - 1 galaretka cytrynowa - słoik dżemu brzoskwiniowego - 100 g migdałów w płatkach Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Na spód z 4 jajek a na górę z 3 jajek. Miksując na wolniejszych obrotach stopniowo dodawać zimne serki i na końcu wolnym strumieniem wlewać tężejącą galaretkę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, stopniowo dodawać do masy i ubijać na najwolniejszych obrotach lub wymieszać silikonową łopatką. Biszkopt posmarować połową dżemu wylać 3/4 kremu, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą dżemu i wylać resztę kremu. Masę przelać do formy 25*36 cm na dnie wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Dodawać po jednym żółtku i ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna.