Leczo z cukinii z ziołami włoskimi, świeżym rozmarynem i lubczykiem

Agnieszka
Obiad
11.11.2018 15:52
Leczo z cukinii z ziołami włoskimi, świeżym rozmarynem i lubczykiem

Leczo z cukinii z ziołami włoskimi, świeżym rozmarynem i lubczykiem 2 duże cukinie 1 cebula laska kiełbasy puszka pomidorów łyżeczka ziół włoskich (rozmaryn, tymianek, cząber, estragon, bazylia, papryka słodka, pieprz kolorowy) 2 gałązki świeżego lub mrożonego rozmarynu garść świeżego lub mrożonego lubczyku ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz łyżeczka cukru olej rzepakowy do smażenia Leczo z cukinii z ziołami włoskimi, świeżym rozmarynem i lubczykiem W sezonie na cukinie zawsze kilka a nawet kilkanaście razy robię leczo. Dodaję zioła włoskie, które można kupić w torebce lub przygotować samemu tak jak ja to robię (patrz tutaj) oraz świeży lub mrożony rozmaryn w gałązkach. Leczo z cukinii z ziołami włoskimi, świeżym rozmarynem i lubczykiem W tym momencie przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami włoskimi aby wydobyć z przypraw aromat. Na końcu posypujemy posiekanym lubczykiemTakie danie jest najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się połączą. W garnku na leczo rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na podsmażoną cebulę. Robi się je bardzo szybko, gdyż cukinia szybko mięknie w gotowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://surowkowezycie.blogspot.com/2018/07/leczo-z-cukinii-z-zioami-woskimi.html