Snickers jaglany (wege, bezglutenowy)

Aneta
Ciasta
29.10.2018 9:55
Snickers jaglany (wege, bezglutenowy)

Przepis z moim zmianami na podstawie Zdrowo i aktywnie Składniki: spód 250 g płatków jaglanych (lub owsianych) 350 g masła orzechowego 100 g daktyli +5 łyżek wody po daktylach masa 500 g kaszy jaglanej 2 puszki mleka kokosowego 1 szklanka wody karmel 220 g masła orzechowego 275 g daktyli + 20 łyżek wody po daktylach +orzechy na wierzch wedle uznania Przygotowanie: Daktyle zalać wrzątkiem około 2 h przed rozpoczęciem przygotowań. Do zaspokojenia głodu wystarczy maleńki kawałek tego ciasta, więc jeśli robicie je tylko dla siebie, to polecam zrobić z połowy porcji - ja akurat robiłam je na cooking party z grupą znajomych. Na utwardzony spód wykładamy masę z kaszy jaglanej, a na to masę karmelową. Składniki na karmel również miksujemy na w miarę gładką masę. Nie zawiera cukru (jako słodziwo służą daktyle) no i masa jest z kaszy jaglanej, która zawiera całkiem sporo witamin. I chociaż nie jest bardzo fit (dużo masła orzechowego robi swoje) to można powiedzieć, że jest całkiem zdrowie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://piekielnakuchniaanety.blogspot.com/2018/10/snickers-jaglany-wege-bezglutenowy.html