Palce Wiedźmy

Paulina z Na To Mam Ochotę
Ciasta
28.10.2018 17:16
Palce Wiedźmy

Zupa Dyniowa - 450 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 220 g masła osełkowego - 2 jajka - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 cukier waniliowy - szczypta soli - migdały - lukier i odrobina barwnika czerwonego (można pominąć) Często piekę je także w ciągu roku, tyle, że w innej odsłonie ;) Palce lizać :D Podobne przepisy: Muffiny Ciasteczkowy Potwór Ciasto Drożdżowe z Dynią i Orzechami Muffinki Dyniowe z Kruszonką Owsiano-Orzechową Babeczki Marchewkowe z Kremem Serkowym U mnie w domu sprawiają wiele radości, nie tylko przez kształt - są po prostu pyszne! Piec w piekarniku nagrzanym do 180* przez 15-20 min. Piec w piekarniku nagrzanym do 180* przez 15-20 min. Na końcu każdego przylepić prażony orzeszek ziemny lub migdał (jako paznokieć). Po tym czasie rwać małe kawałeczki i formować tak, aby wyglądały jak palce. Zagnieść z masłem na sypką masę. Szybko wyrobić ciasto i uformowaną kulę wstawić na 1,5 godz. do lodówki. Odpowiednio uformowane ciasto, wzbogacone o migdały bardzo przypomina prawdziwe palce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://natomamochote.blogspot.com/2016/10/palce-wiedzmy.html