Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka!

Magdalena
Obiad
22.10.2018 9:47
Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka!

Składniki

200 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

pół cebuli

4 ząbki czosnku

10 g imbiru

1 marchewka

½ główki kapusty pekińskiej

1 l bulionu

100 ml sosu sojowego

pieprz

olej

świeża papryczka chili

świeża kolendra

Przepis

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #1

W garnku rozgrzać olej.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #2

Na rozgrzany olej wrzucić mięso i podsmażyć.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #3

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #4

Wszystko razem wciąż podsmażać mieszając.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #5

Dodać pokrojony czosnek

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #6

i imbir

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #7

oraz pokrojoną w słupki marchewkę.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #8

Wszystko razem podsmażyć około 5 minut.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #9

Dodać kapustę pekińską.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #10

Zalać bulionem i gotować pod przykryciem około 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #11

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #12

Następnie dodać sos sojowy

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #13

oraz pieprz.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #14

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #15

Gotową zupę nałożyć do miski lub talerza i posypać świeżą kolendrą.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #16

Na wierzch położyć pokrojoną papryczkę chili

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #17

oraz pokrojoną w słupki marchewkę.

Zdjęcie Chińska zupa z kapusty - Prosta i szybka! #18

Życzymy smacznego!