Składniki
200 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
pół cebuli
4 ząbki czosnku
10 g imbiru
1 marchewka
½ główki kapusty pekińskiej
1 l bulionu
100 ml sosu sojowego
pieprz
olej
świeża papryczka chili
świeża kolendra
Przepis
W garnku rozgrzać olej.
Na rozgrzany olej wrzucić mięso i podsmażyć.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Wszystko razem wciąż podsmażać mieszając.
Dodać pokrojony czosnek
i imbir
oraz pokrojoną w słupki marchewkę.
Wszystko razem podsmażyć około 5 minut.
Dodać kapustę pekińską.
Zalać bulionem i gotować pod przykryciem około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie dodać sos sojowy
oraz pieprz.
Gotową zupę nałożyć do miski lub talerza i posypać świeżą kolendrą.
Na wierzch położyć pokrojoną papryczkę chili
oraz pokrojoną w słupki marchewkę.
Życzymy smacznego!