Paszteciki ze świeżymi grzybami leśnymi

Karol

Obiad

16.10.2018 16:59

Paszteciki ze świeżymi grzybami leśnymi

Potrzebne składniki Farsz grzybowy: 1 kg leśnych grzybów (prawdziwki, podgrzybki, koźlarze i inne) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 mała ostra papryczka 1/2 łyżeczki estragonu 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól (pieprz) masło do smażenia Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 2 żółtka jajka 1/2 szklanki śmietany 20 g drożdży szczypta cukru 1 łyżeczka soli 1 białko jajka do smarowania Sposób wykonania Grzyby oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Paszteciki ze świeżymi grzybami leśnymi wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Farsz też dzielimy na 4 i układamy na dłuższym boku każdego placka. Prosty przepis, niedużo wyrabiania jak na ciasto drożdżowe, a radości i smaku wiele. Podsmażamy na maśle cebulę z czosnkiem i dodajemy grzyby i paprykę. Robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wsadzamy na godzinę do lodówki. Dzielimy ciasto na 4 części. Idealne z czerwonym barszczem, również z dodatkiem 2 grzybków. Gotowanie: 30 min. Paszteciki ze świeżymi grzybami leśnymi Tniemy ostrym nożem na paszteciki. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt. Mięciutkie, pachnące lasem paszteciki ze świeżymi grzybami leśnymi.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/paszteciki-ze-swiezymi-grzybami-lesnymi/