TORTILLE PO MEKSYKAŃSKU ZAPIEKANE

Beata
Obiad
08.10.2018 11:10
TORTILLE PO MEKSYKAŃSKU ZAPIEKANE

Składniki farsz: - 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo - wieprzowe) - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasolki - 1 większa cebula - 3 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki oregano - 1/2 łyżeczki bazylii - 1/3 łyżeczki ostrej papryki (niekoniecznie) - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego - sól - pieprz - olej do smażenie Na placek tortilli dajemy kilka łyżek farszu, na farsz troszkę startej mozzarelli i na ser rukolę i składamy. Cebule obieramy i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, podsmażamy, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, przyprawy i podsmażamy. Jak mięso będzie usmażone, do wszystkiego dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę (fasolkę przelewamy wodą i następnie odsączamy), mieszamy. Ja dałam mięso mielone, kukurydzę, czerwoną fasolkę i rukolę, do tego ser mozzarella i to wszystko zapieczone. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i na termoobiegu zapiekamy tortille około 20 minut (ser powinien nam się stopić). Dziś danie na szybko, bardzo smaczne, proste w przygotowaniu, a do środka możemy dać co lubimy. Polecam, tortille naprawdę bardzo smaczne :-) Miłego dnia wszystkim życzę :-)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2018/10/tortille-po-meksykansku-zapiekane.html