Ciasto bajeczne

Wiesław
Ciasta
28.09.2018 19:30
Ciasto bajeczne

Wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto z masą budyniową, bitą śmietana i konfiturą wiśniową, znakomicie sprawdzi się na rodzinne uroczystości Na gotujące mleko wlewamy masę mączno - jajeczną i mieszamy do zagotowania gęstego budyniu. Następnie na zastygniętej warstwie wiśniowej rozsmarowujemy masę budyniową i układamy podłużne biszkopty. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz całość mieszamy. Resztę mleka miksujemy z jajkiem, żółtkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Wierzch ciasta smarujemy ubitą śmietankę z cukrem pudrem i posypujemy wiórkami. Masło ucieramy na puch i partiami ciągle miksując dodajemy zimny budyń. gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2018/09/ciasto-bajeczne.html