Moja wersja jednak różni się od oryginału: zupa enchilada z kurczakiem jest tradycyjnie dość pikantnym daniem co dla mnie jest pewnym problemem. Ten przepis jest wprost idealny na jesienno-zimową pogodę ponieważ zupa enchilada z kurczakiem jest sycącą, odpowiednio rozgrzewa i daje uczucie cudownego kożucha otulającego brzuch. Od razu postanowiłam, że absolutnie muszę nauczyć się robić taką w domu, tym bardziej, że okazało się, że to wcale nie takie trudne. Co więcej oryginalnie w meksyku w takich daniach używa się popularnego tam sera velveeta, który jest niczym innym jak tylko topionym serem. Bajeczna zupa enchilada z kurczakiem jest spełnieniem wszystkich marzeń o kuchni meksykańskiej jak i o szybkim, niekłopotliwym gotowaniu. Ten przepis na zupę enchilada z kurczakiem powstał gdy w pewnej meksykańskiej restauracji zjadłam właśnie taką zupę. Przygotowanie sosu zajmuje 20 minut i jest niezwykle proste także zapraszam po przepis i spotykamy się ponownie za chwilę na tej stronie. Jest bajecznie bogata w różnorodne, mieszające się smaki cebuli, fasoli, pomidorów i chilli.