Danie doskonale komponuje się z ziemniakami i wszelkimi kaszami, ja podałam je z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonym własnej roboty (oczywiście:))) Na sos: 250 g podgrzybków 2 cebule 150 g śmietany 30 % 2 łyżki masła sól, pieprz Na bitki: 400 g łopatki wieprzowej 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz Natka pietruszki Obsmażać na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron, aż mięso złapie kolor. Obsmażać na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron, aż mięso złapie kolor. Jesień lubię przede wszystkim ze względu na to, iż w lasach i na straganach pojawia się mnóstwo grzybów- uwielbiam ich smak i aromat we wszystkich daniach. Usmażone mięso podlać 1/2 szklanki wody, i dusić pod przykryciem aż mięso zmięknie. Usmażone mięso podlać 1/2 szklanki wody, i dusić pod przykryciem aż mięso zmięknie. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry, porządnie rozbić. Smacznego! Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry, porządnie rozbić. Ja podałam z kaszą gryczaną i swojskimi ogórkami kiszonymi. Ja podałam z kaszą gryczaną i swojskimi ogórkami kiszonymi.