Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki pszennej lub pół na pół z mąką ryżową – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z kurczaka – 1/2 małej puszki kukurydzy konserwowej – 330 g gęstej śmietany 18% lub jogurtu bez laktozy – ok. 100 -125 g mozzarelli duża garść startego parmezanu – 1 nieduży brokuł – 3-4 duże jaja – sól i pieprz – 1/2 ząbku czosnku – łyżeczka curry – łyżeczka słodkiej papryki Przygotowanie: Kurczaka kroimy na małe kawałki dobrawiamy solą , curry, pieprzem i papryką i smażymy na oleju aż kurczak będzie kruchy. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na okrągły placek. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm lub 31 cm. Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Tarta z kukurydzą i brokułami to idealny pomysł na szybki lunch lub kolację. Wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście farsz (kurczak, różyczki brokuła oraz kukurydzę).