Źródło przepisu Michel Roux ksiązka Eggs Składniki na 8 szt 160 mąki pszennej 15 g cukru szczypta soli 2 białka 2 żółtka 270 ml mleka 50 g roztopionego masła Smak gofrów nie tylko zależy od przepisu, ale również od gofrownicy jaką posiadacie. Ja podałam z cukrem pudrem, ale możecie podać z owocami, bitą śmietaną lub dżemem. Żółtka, 1/3 mleka cukier, mąkę i masło roztrzepać, a następnie dodawać stopniowo pozostałą część mleka. Jeśli nie próbowaliście piec gofrów wg tego przepisu to koniecznie musicie to zrobić. Nie zapomnijcie podzielić się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/09/gofry-wg-michela-roux.html