znakomicie sprawdzi się gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego 1 l mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 1 jajko 200 g masła około 300 g krakersów Około 3/4 l mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę krakersów, wykładamy połowę kremu i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Resztę mleka miksujemy z jajkiem, żółtkiem oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Na gotujące mleko wlewamy masę mączno - jajeczną i mieszamy do zagotowania gęstego budyniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obzarciuch.pl/2018/09/krakersik-bez-pieczenia.html