Śledzik z bananami

Justyna

Sałatki

14.09.2018 14:56

Śledzik z bananami

po grecku (śledź) 500 g - 1 duży banan (3 łyżki soku z cytryny) - 1 brzoskwinia - 3 łyżki płatków migdałowych - 2 łyżki suszonej żurawiny - 1 garść listków kolendry - 2 łyżki oleju z pestek winogron - sól, świeżo mielony pieprz, mielone płatki chilli 15 min. 5 min. 4 - Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę (skropioną olejem i doprawioną szczyptą soli, pieprzu oraz mielonymi płatkami chili), plasterki bananów, cząstki brzoskwiń, połowę ilości płatków migdałowych oraz żurawiny, a także kawałki śledzia, które wykładając pokrywamy każdorazowo odrobiną sosu warzywno–pomidorowego z opakowania. Natomiast po dodaniu lekko kwaśnej żurawiny, aromatycznych, chrupiących płatków migdałowych oraz roszponki i doprawieniu całości odrobiną mielonych płatków chili uzyskujemy fenomenalną wręcz w smaku sałatkę, która podana na imprezie z pewnością będzie zaskoczeniem dla Waszych gości! - Brzoskwinie pozbawiamy pestki po czym kroimy na mniejsze kawałki (na przykład na półksiężyce, które następnie dzielimy na pół). Delikatne kawałki rybki po grecku SEKO tj. śledzia w sosie warzywno–pomidorowym w zestawieniu z owocami i dodatkiem kolendry nabierają niesamowicie ciekawego, a przy tym bardzo harmonijnego smaku. Serdecznie polecam miłośnikom ryb, którzy uwielbiają eksperymentować w kuchni, ale przede wszystkim tym, którzy myślą, że nie przepadają za śledziami – to danie zmieni Wasz smakopogląd! WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 148,9 kcal/100 g SKŁADNIKI: - 2 garści roszponki - 1 opakowanie SEKO

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://justasalad.pl/rewolucyjny-sledzik/