Krem z cebuli z maślanymi grzankami

Kamila
Zupy
05.09.2018 13:35
Krem z cebuli z maślanymi grzankami

Składniki: 10 średnich cebul 3 średnie ziemniaki 2-3 ząbki czosnku 1,5 L bulionu (ugotowałam jedną pałkę z kurczaka i jedną kość dodając warzywa i przyprawy) 100 g żółtego sera 4-5 kromek czerstwego chleba masło sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka papryka, ostra, majeranek tymianek Podajemy z tartym serem i grzankami, które wystarczy pokroić w kostkę i opiekać na patelni z niewielką ilością masła. Cebulę wraz z ok. 50 g masła i przeciśniętym czosnkiem szklimy na patelni mieszając co jakiś czas posypując 1 małą łyżeczką słodkiej papryki. Sama jestem zaskoczona jak szybko się go robi, chodź nie ukrywam ,że powinien być to krem tysiąca wylanych łez związku z obieraniem głównego składnika. Idealny na chłodniejsze dni i na szybkie danie kiedy np. zostanie nam rosół z poprzedniego dnia. Warzywa powinny być zalane bulionem do przykrycia, nie więcej, ponieważ cały krem może okazać się za wodnisty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kamira90.blogspot.com/2018/09/krem-z-cebuli-z-grzankami.html