Nie musimy się martwić, że piekąc ją na patelni, należy ją całą przewrócić na drugą stronę, jak to najczęściej robi się z omletem, co często, zwłaszcza niewprawnym kucharzom, owocuje połamaniem owego omletu. Składniki na frittatę z warzywami: 6 jajek 2 cebule 5 średnich ziemniaków spora garść pomidorków koktajlowych ser camembert garść groszku mrożonego (około 100 g) pęczek szczypiorku sól, pieprz czosnkowy, ulubione zioła Moja propozycja z dodatkiem ziemniaków sprawia, że danie jest bardzo sycące, dlatego z powodzeniem możemy zaserwować je na szybki obiad. Frittata z warzywami to pomysł na bardzo smaczny, bezmięsny obiad, który przygotujemy w nie dłużej niż pół godziny. Frittatę wystarczy smażyć na małym ogniu i przykryć pokrywką – zaoszczędzi nam to niepotrzebnego stresu, a jajka z wierzchu i tak się zetną. Frittatę serwujemy na ciepło, ale również na zimno jest bardzo smaczna. Zobacz inne przepisy na obiad z jajkami w roli głównej: Na patelnię dodajemy pomidory, a na całość wylewamy masę jajeczną.