Ciasto z gruszkami, budyniem i kruszonką

Monika
Ciasta
31.08.2018 19:15
Ciasto z gruszkami, budyniem i kruszonką

Zapraszam po przepis 🙂 składniki Ciasto: - 150 g mąki pszennej - 100 ml mleka roślinnego - 75 ml wody po cieciorce - 50 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem: - 3 – 4 gruszki - 400 ml mleczka kokosowego (co najmniej 80%) - 2 łyżki budyniu - 3 łyżki cukru - 3 łyżki mąki jaglanej - 1 łyżeczka soku z limonki (lub z cytryny) Kruszonka: - 100 g mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 30 g cukru pudru - 40 g (40 ml) oleju kokosowego przygotowanie - Jako pierwsze przygotuj ciasto. Mokre składniki (olej, mleko roślinne i woda po cieciorce) wymieszaj w jednej misce, a w drugiej suche (mąka, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy). Wyłóż je na formę do pieczenia (23,5 x 23,5 cm) i piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Mimo, że gruszki najbardziej lubię zjeść w podstawowej formie, to ciasto z budyniem i kruszonką jest dla mnie petardą! Od dawna tworzyło się w mojej głowie, podczas kreowania przepisu były różne niepowodzenia, ale w końcu się udało! Zmrożone ciasto pokrusz na blachę i piecz ok. 8 minut w 200 stopniach Celsjusza.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/ciasto-z-gruszkami-budyniem-i-kruszonka-bez-jajek/