Sól i pieprz do smaku Glazura 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu ¼ szklanki mleka kokosowego (mniej lub więcej, w zależności od potrzeb) Przygotowanie: Krok 1 Odetnij końcówki skrzydełek. Sprawa jest niesamowicie prosta: skrzydełka trzeba na samym finiszu, kiedy są już upieczone, zanurzyć w aromatycznej glazurze, potem wstawić do piekarnika na wielki finał, żeby ładnie się upiekły. Tym razem zrobionej na bazie sosu BBQ. Przepis na kurczaka w glazurze z masła orzechowego jest autorstwa Marka Bittmana. Najpierw w 4 łyżkach masła orzechowego rozprowadź łyżkę sosu sojowego, sosu rybnego i dwie łyżki soku z cytryny oraz łyżeczkę miodu. Skrzydełka są chrupiące, aromatyczne, z delikatnym posmakiem masła orzechowego, który jest jednak subtelny i nie dominuje całości. Bardzo lubimy pieczone skrzydełka, ale żeby miały smak wymagają dobrego przyprawienia lub macerowania w przyprawach. W bardzo podobny sposób można zrobić skrzydełka z domowym sosem barbecue. Wstaw do piekarnia na 5-10 minut aż glazura ładnie się zrumieni. Wszystko załatwia aromatyczna glazura na bazie super zdrowego masła orzechowego! Doskonały patent na aromatyczne skrzydełka bez marynaty, macerowania i przyprawiania. Tymczasem wcale nie trzeba się napracować, żeby upiec pyszne skrzydełka. Tu również pod koniec pieczenia trzeba mięso obtoczyć w glazurze.