Każdy z nich (mokry) obtaczamy dokładnie w mące z przyprawami, nakłuwamy wykałaczką w 2-3 miejscach i układamy na blaszce. Pieczone ziemniaczki, jak z ogniska to fenomenalny dodatek do każdej potrawy 😉 Pieczone ziemniaczki, jak z ogniska 3 kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka papryki wędzonej sól Piekarnik rozgrzewamy do 200°C z termoobiegiem. Podajemy gorące, najlepiej z dodatkiem masła smakowego, jako dodatek do dań głównych. Znalazłam przepis, dzięki któremu Wasze ziemniaki będą bardzo podobne do tych przygotowywanych w ognisku. Ziemniaczki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą, ale ich nie obieramy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/dodatki/z-ziemniaka/pieczone-ziemniaczki-jak-z-ogniska