Kruche babeczki z domowym budyniem i truskawkami

Piotr
Desery
12.07.2018 20:41
Kruche babeczki z domowym budyniem i truskawkami

Zobacz również wykonanie tego przepisu w formie wideo: https://www.facebook.com/udanegotowanie/videos/1350059468446093/ Kruche babeczki z domowym budyniem i truskawkami Idealnie kruche, maślane ciasto wypełnione domowym budyniem i świeżymi truskawkami jest połączeniem, obok którego nie można przejść obojętnie. Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna 200 g masło 100 g sztuka żółtka 1 łyżki cukier puder 3 łyżka sok z cytryny 1 Domowy budyń: sztuki żółtka 4 mąka ziemniaczana 40 g cukier 70 g mleko 500 ml Te kruche babeczki z domowym budyniem i truskawkami możecie podać z dowolnymi owocami – świetnie sprawdzą się tutaj również borówki, maliny, winogrona czy brzoskwinie. Ostatecznie możecie skorzystać również z gotowego budyniu z proszku, jednak zapewniam Was, że ten domowy, przyrządzony na żółtkach smakuje o niebo lepiej od sklepowej wersji. Idealnie kruche, maślane ciasto wypełnione domowym budyniem i świeżymi truskawkami jest połączeniem, obok którego nie można przejść obojętnie. Gotowe formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut (opcjonalnie).Po schłodzeniu ciasta wyklejamy nim nasze foremki na babeczki. Kruche babeczki z domowym budyniem i truskawkami są jednym moich najbardziej ulubionych deserów! Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka i sok z cytryny. Dodatkowo: g* truskawki 200 Truskawki możecie zamienić na dowolne inne owoce np. borówki, maliny, winogrona lub brzoskwinie. Przy pomocy rękawa cukierniczego wypełniamy je budyniem i dekorujemy pokrojonymi na mniejsze kawałki truskawkami. [/foodiepress]

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.pogotujmy.pl/przepis/kruche-babeczki-domowym-budyniem-truskawkami