składniki 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g oleju 1/3 szklanki mleka roślinnego 7 g drożdży instant (lub 25 g świeżych drożdży) 2 – 3 łyżki cukru szczypta soli 1 łyżka wybranego alkoholu (można pominąć) 100 – 150 g malin lub innych owoców (można też użyć powideł, marmolady, czy też ulubionego kremu) przygotowanie Do miski daj mąkę, mąkę ziemniaczaną, cukier, szczyptę soli, olej, letnie mleko roślinne, drożdże oraz alkohol. Jeśli suszone drożdże zamienisz na świeże pamiętaj, aby zrobić rozczyn (drożdże, cukier, mleko, 2 łyżki mąki wymieszać, odstawić do wyrośnięcia i dopiero wtedy połączyć z pozostałymi składnikami). Przepis na rogaliki krucho drożdżowe krok po kroku Krucho - drożdżowe rogaliki z malinami Drukuj Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Teraz uformuj rogaliki – ciasto zacznij zwijać od boku, kończąc na rogu trójkąta. Na każdy trójkąt daj 2 – 3 maliny (zależnie od wielkości). Po tym czasie przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 60 minut.