Spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym

Milena
Makarony
27.06.2018 12:24
Spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym

Składniki na dwie porcje: 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) ok 250 g makaronu do spaghetti łyżka mąki około 3/4 szklanki bulionu z kurczaka (może być z kostki, ale ogólnie nie polecam) 2 ząbki czosnku około 300 ml passaty pomidorowej kilka suszonych pomidorów pół łyżeczki cukru sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, oregano 150 g sera żółtego Sos wlewamy na patelnię z mięsem i gotujemy przez około 20 minut, aż się trochę zredukuje i zgęstnieje. Spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, posypane żółtym serem to jedna z potraw, które mogłabym jeść codziennie. Na koniec na patelnię dokładamy makaron i całość mieszamy dokładnie. Do sosu można wykorzystać również świeże pomidory, jeśli jest akurat na nie sezon.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2011/10/spaghetti-z-sosem-pomidorowym/