Składniki /2-4 porcje: – 250 g makaronu muszli – 200g świeżego szpinaku – duża pierś z kurczaka lub mała podwójna – 100 g mozzarelli – puszka pomidorów krojonych – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 3 ząbki czosnku – oliwa z oliwek – 150 g sera pleśniowego – świeża bazylia – przyprawa toskańska lub mieszanka suszonego oregano, tymianku i ostrej papryki – 1/3 szklanki bulionu warzywnego lub 1/3 kostki warzywnej ekologicznej – sól i pieprz – szczypta cukru Przygotowanie: Następnie dodać bulion warzywny lub rozpuszczoną kostkę warzywną, łyżkę oliwy z oliwek i szczyptę cukru. Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony aż lekko się zarumieni. Dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, suszone oregano oraz garść świeżej bazylii drobno pokrojonej. Podgotowane muszle nadziewamy naszym farszem z kurczaka i układamy w naczyniu wyłożonym sosem pomidorowym. Farsz zdjąć z ognia i dodać ser pleśniowy pokrojony w kostkę. Pyszne muszle – pyszny makaron 🙂