Torcik serowy z czereśniami

Małgorzata
Ciasta
12.06.2018 18:06
Torcik serowy z czereśniami

Składniki 500 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 1 szkl czereśni ok. 3/4 szkl płatków cynamonowych 1. Na dno tortownicy o wymiarach 21 cm wysypujemy płatki cynamonowe w całości lub pokruszone. 2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. 4. Do masy dodajemy wydrylowane, pokrojone w kawałki czereśnie. Propozycja idealna na deser w upalne dni. Niebiański sernik na bazie mascarpone połączony ze słodkimi czereśniami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2018/06/12/torcik-serowy-z-czeresniami/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook