Przepis na ekspresowe i puchate ciasto drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki! SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej typ 500 - 4 jajka wiejskie - 1/2 szklanki cukru - 125 g margaryny Palma - ziarenka z laski wanilii lub cukier waniliowy - 1 opakowanie drożdży instant -1/2 szklanki mleka Kruszonka: - 70 g margaryny Palma - 140 g mąki - 140 g cukru W tym czasie z w/w składników w misce, robimy kruszonkę, mieszając je ze sobą. Ciasto pieczemy 1 godzinę i 10 minut w temp 165 - 175 stopni C, w zależności, jak piecze Twój piekarnik. Dodaj jajka utrzepane rózgą z cukrem, mleko, stopioną margarynę w rondelku (ciepła ale nie gorąca!) i zagniatamy ciasto. Owoce: - 250 g truskawek - 150 g czereśni - 5 moreli Na ciasto układamy osuszone owoce, posypujemy obficie kruszonką. To ciasto warto przygotować aby chociaż na chwilę zamknąć oczy i przenieść się w czasy dzieciństwa, poczuć ten błogostan! Idealne ciasto na lato to takie z dużą ilością owoców! Ciasto wykonanie: W misce wymieszaj mąkę z drożdżami.