Tarta ze szparagami i łososiem

Obiad
08.06.2018 9:29
Tarta ze szparagami i łososiem

Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – ok. 300 g świeżego filetu z łososia – 200 g szparagów – 1 szklanka gęstej śmietany 18% – 1 mozzarella – 4 duże jaja – sól i pieprz Przygotowanie: Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na okrągły placek. Następnie wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście farsz (szparagi + łosoś) oraz poszarpaną na kawałki mozzarellę. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm lub 31 cm. Łososia kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy w misce ze szparagami. Szparagi myjemy, odrywamy starą końcówkę i kroimy na mniejsze kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-ze-szparagami-i-lososiem/