Orientalny burger z grilla

Obiad
07.06.2018 15:49
Orientalny burger z grilla

20 minut Składniki: – 500 g mielonego z wołowiny – 5-6 łyżek pasty mild curry Patak’s – pół cebuli żółtej lub czerwonej – 1 jajko rozmiar M – 2 łyżki bułki tartej – kilka chlebków naan lub bułek do burgerów – sałata lub rukola – kilka plastrów ananasa i chutney mango Patak’s lub – kilka plastrów pomidora i czosnkowe pikle Patak’s Przygotowanie: Jeśli lubicie tego typu dania polecam Wam także przepis na: – indyjskie chlebki naan – najlepszy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami W przepisie znajdziecie dwie wersie burgera: pierwszą ze słodkim akcentem w postaci ananasa i pysznego mango chutney a druga z dodatkiem pomidora i pysznych czosnkowych pikli. Na chlebku naan połóż trochę sałaty lub rukoli, połóż kotlet, plastry ananasa a na koniec dodaj mango chutney Patak,s. Ta wersja jest słodko pikantna, jeśli chcesz wersję bardziej wytrawną w smaku zastąp ananasa pomidorem a jako dodatek wykorzystaj czosnkowe pikle Patak’s. SMACZNEGO! Do przygotowania mojego indyjskiego burgera użyłam dwóch gotowych propozycji ze słoiczków Patak’s. Są bardzo dobre w składzie i właściwie gotowe do spożycia. Możecie zrobić tego burgera w naan lub w tradycyjnej bułce do hamburgerów. Ostatnio czytałam gdzieś że jesteśmy w czołówce krajów w których grilluje się dużo, a nawet bardzo dużo. Dodaj jajko oraz bułkę tartą, mięsa dodatkowo nie musisz doprawiać, pasta ma w sobie mnóstwo smaku. Następnie uformuj z mięsa kotlety w kształcie burgerów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/orientalny-burger-z-grilla/