Składniki: - 1 królik - 1 cebula - przyprawa do królika ( ewentualnie do kurczaka) - 2 szklanki białego wina - 1/2 kg pieczarek - 2 łyżki mąki - 4 łyżki musztardy rosyjskiej bądź francuskiej - 20 ml śmietany 30% Umytego i podzielonego na porcje królika obsypać dość obficie przyprawą i odstawić do lodówki,najlepiej na całą noc. Wiem,że moje przepisy na królika mają powodzenie bo właściwie to nie ma dnia by nie były wyświetlane. Pieczarki obrać, mniejsze przekroić na pół,większe na 3 części i podsmażyć. Królika podsmażyć na złoty kolor wraz z pokrojoną w piórka cebulą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2018/06/krolik-w-biaym-winie-z-pieczarkami.html