Oczywiście jeśli nie macie możliwości kupić jeszcze świeżych owoców nie przejmujcie się ponieważ tutaj sprawdzą się również doskonale mrożone owoce 🙂 Składniki: – 2 szklanki mąki pszennej – 2 jajka – 1 szklanka jogurtu – 1/2 szklanki cukru – 1 cukier wanilinowy – 50 g oleju – 350 g truskawek świeżych lub mrożonych – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – tłuszcz do wysmarowania foremki o wymiarach 11,5 x 25 lub tortownica o średnicy 24 cm Kruszonka – 100 g mąki pszennej – 4 łyżki cukru – 70 dag masła Przygotowanie: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. W drugiej misce zmiksować jaja z cukrem i cukrem wnailinowym na puszystą masę. Zmiksować ciasto na wolnych obrotach do czasu połączenia się wszystkich składników. Jeśli używamy mrożonych owoców należy je wyjąc wcześniej żeby się lekko rozmroziły. Ciasto jogurtowe rozpoczyna u mnie sezon na truskawki 🙂 Mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło.