Składniki: Sposób wykonania: - 4 jajka- 160 ml oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 200 g świeżego szpinaku- 300 g cukru- 250 g mąki tortowej- szczypta soli- 2 łyżki soku z cytryny- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia- cukier wanilinowy lub ekstrakt z wanilii300 ml śmietanki kremówki 30%- opakowanie serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudru- 2 łyżki soku z cytryny- 400 g truskawek1) Jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich, a do tego podbić ich serca i kubki smakowe, to koniecznie wypróbujcie przepis (uwaga: jeśli nie lubicie szpinaku to spokojnie, nie jest on absolutnie w cieście wyczuwalny). Jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich, a do tego podbić ich serca i kubki smakowe, to koniecznie wypróbujcie przepis (uwaga: jeśli nie lubicie szpinaku to spokojnie, nie jest on absolutnie w cieście wyczuwalny). Dzisiaj chcę Wam przedstawić przepis na pyszne i niezwykle efektowne ciasto o nazwie Truskawkowe pole. Dzisiaj chcę Wam przedstawić przepis na pyszne i niezwykle efektowne ciasto o nazwie Truskawkowe pole. Deser robi się szybko i łatwo, a dzięki dodatkowi szpinaku ciasto ma soczysty zielony kolor. Deser robi się szybko i łatwo, a dzięki dodatkowi szpinaku ciasto ma soczysty zielony kolor. Następnie dodajemy po łyżce schłodzonego mascarpone, cały czas ubijając7) Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, połowę owoców kroimy na małe kawałki8) Uwielbiam te owoce i w sezonie spożywam je niemal codziennie pod różnymi postaciami.