Spaghetti bolognese z pomidorami z puszki

Katarzyna
Makarony
23.05.2018 10:15
Spaghetti bolognese z pomidorami z puszki

Składniki: Wykonanie: 25 dag mięsa mielonego (wieprzowo- wołowe)1 puszka pomidorów w puszce1 cebula1 ząbek czosnku0,5 łyżeczki oregano i bazylii0,5 łyżeczki suszonych pomidorówSzczypta pieprzuSól do smaku15 dag sera tartego mozzarella1 płaska łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 puszki wodyOpcjonalnie: łyżeczka czerwonej cebuli Stovit makaron al-denteCebulę i czosnek pokroić bardzo drobno i podsmażyć rumiano na oliwie. Smażyć około 5 minut (rozdrabniając mięso widelcem), następnie dodać pomidory z puszki, przykryć i dusić około 25 minut. Sos zdjąć z ognia, dodać wodę z mąką i wymieszać. Dziś wersja z wykorzystaniem pomidorów z puszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/05/spaghetti-bolognese-z-pomidorami-z.html