Zresztą nie tylko tu - w wersji gotowanej to jedno z nielicznych dań mięsnych, które z apetytem zjada Niko (słynne kuleki z sosikiem). Ryżowe kotlety z indykiem i suszonymi pomidorami - 1 szkl suchego ryżu - 1/2 kg mięsa z indyka - 1/2 puszki kukurydzy - 10 suszonych pomidorów - łyżeczka posiekanej bazylii - sól, pieprz - olej do smażenia Kotlety z ryżu i kurczka, które pokazywałam wam ponad rok temu, do dziś cieszą się niesłabnącą popularnością na blogu. Dziś przedstawiam inną wersję ryżowych kotletów - tym razem z mięsem indyczym, wzbogaconym kukurydzą i suszonymi pomidorami. Studzę i razem z mięsem mielę w maszynce na gęstym sitku. Jeśli przygotowuję większą porcję, to usmażone partie kotletów przekładam do naczynia żaroodpornego i trzymam w lekko nagrzanym piekarniku, żeby nie wystygły. Smażę na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.