Składniki: 500 g kiszonej młodej kapusty 300 g makaronu łazanki 100 g wędzonego boczku 1 duża cebula 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy Kapustę szatkujemy i gotujemy pod przykryciem do miękkości (z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego). Podobne przepisy: Łazanki z włoską kapustą i pieczarkami Łazanki z kapustą i pieczarkami Makaron z kiszoną kapustą, pieczarkami i boczkiem Łazanki z kapustą i mięsem Zaczynam już nawet weekendowo budzić się z myślą o gotowaniu, więc jest dobrze. Pomyślałam więc, że zrobię z niej łazanki, na które zawsze mam ochotę. Obchodzenie się z blogiem po macoszemu to zło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/lazanki-z-boczkiem-i-kiszona-mloda-kapusta/