Udka kacze w rozmarynie ze śliwkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 udka kacze 16 śliwek suszonych Marynata: 3-4 łyżki oleju 2 łyżki śliwowicy 1 łyżka rozmarynu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka miodu szczypta ostrej papryki sól (pieprz) Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki lub na minimum 4-5 godzin. Delikatne, miękkie udka kacze w rozmarynie ze śliwkami suszonymi. Podlewane w trakcie pieczenia udka, zachowują soczystość i zyskują pyszną chrupiącą glazurę na skórce. Udka kacze w rozmarynie ze śliwkami Następnie odkrywamy, zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, podlewamy powstałym sosem co jakiś czas i pieczemy najlepiej z termoobiegiem kolejne 20 minut.