Przełożyć do garnka z fasolą następnie podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę ( na oleju, który wytopił się z boczku). oraz kiełbasę, którą wcześniej kroimy w kostkę lub paski. Chudy boczek 150 g * Cebula * puszka pomidorów krojonych * majeranek łyżeczka * tymianek łyżeczka * koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki * sól * pieprz * słodka papryka Przygotowanie: Fasolę wsypać do garnka moczyć w wodzie przez całą noc. W międzyczasie boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć na patelni. Najlepiej smakuje na drugi dzień :) Składniki: * Fasola piękny jaś 500 g * Kiełbasa żywiecka 350 g * Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału na YouTube: Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym.