Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i oliwkami z dodatkiem sera pleśniowego makaron świderki puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 5-6 pomidorów suszonych w oleju 15 zielonych oliwek dwie łodygi selera naciowego 100 gram niebieskiego sera pleśniowego 200 ml śmietanki sól, pieprz słodka papryka (przyprawa) W tym czasie prawdopodobnie zagotowała się woda, do której wrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na pakowaniu (lub według własnych upodobań).Na patelnię z podsmażonymi warzywami wlewamy śmietankę i wrzucamy odsączonego tuńczyka. Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i oliwkami z dodatkiem sera pleśniowego Kolejny z serii szybkich obiadów pomysł na makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami. Na dużej patelni rozgrzewamy olej (może być ten z suszonych pomidorów), wrzucamy pokrojonego selera naciowego i pokrojone suszone pomidory. Odcedzony makaron wrzucamy na patelnię i mieszamy dokładnie z naszym sosem.