🙂 Ciasto z kukurydzianych chrupek z kremem, owocami i galaretką Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Ciasto: 300 ml mleka roślinnego 60 g chrupek kukurydzianych lub kukurydzianych pałek 70 g mąki kokosowej 2 łyżki cukru Krem: 500 ml mleka roślinnego 1 budyń (u mnie śmietankowy budyń bezglutenowy) 3 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru Dodatkowo: kilka mandarynek (możesz też użyć innych owoców) wegańska galaretka (bez żelatyny, u mnie pomarańczowa) przygotowanie Na początku przygotuj ciasto. Wymieszaj, a następnie wyłóż na tortownicę (ja podsypałam ją bułką tartą, ponieważ ciasto było lepkie – dzięki temu nie przywarło do formy). Teraz krem zdejmij z ognia i wymieszaj z mąką kokosową, a następnie wyłóż na ciasto. Kiedy przychodzą cieplejsze dni, często mam ochotę na ciasta z owocami i galaretką – najlepiej, kiedy są bez pieczenia. Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym wylej ją na owoce. Postanowiłam, że stworzę przepis na ciasto z kremem czekoladowym, do którego idealnie pasują mandarynki. Łyżkę, którą rozsmarowujesz ciasto co jakiś czas maczaj w zimnej wodzie – dzięki temu lepiej będzie Ci wykonać tą czynność 🙂 Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).