miękkie bułeczki drożdżowe z kruszonką

Monika
Dania mączne
03.10.2022 12:17
miękkie bułeczki drożdżowe z kruszonką

Przepis na bułeczki drożdżowe z kruszonką, czyli mini chałki. Bułki są miękkie, a waniliowa kruszonka dodaje im pysznego smaku. Ciasto przygotujesz bez dodatku jajek – drożdżówki są wegańskie. Jak zrobić mini chałki z kruszonką? Przygotowanie mini chałek rozpocznij od wyrobienia drożdżowego ciasta. Następnie kiedy ciasto wyrośnie, formujemy bułki, układamy je na blasze i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Bułeczki odstawiamy do wyrośnięcia, po czym pieczemy na rumiany kolor. Przepis na miękkie bułeczki drożdżowe krok po kroku Drożdżowe bułeczki z kruszonką - mini chałki Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Ciasto drożdżowe: 300 g mąki pszennej (użyłam typ 550) …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/miekkie-buleczki-drozdzowe-z-kruszonka/