MŁODA KAPUSTA Z ZASMAŻKĄ I KIEŁBASĄ

Obiad
23.04.2018 8:54
MŁODA KAPUSTA Z ZASMAŻKĄ I KIEŁBASĄ

Tylko chleb lub ziemniaki. 2 główki młodej kapusty 3 listki laurowe łyżka ziela angielskiego 1 cebula kawałek dobrej kiełbasy 2 łyżki świeżego koperku sól szklanka wody lub bulionu 2 łyżki masła lub oleju 1,5 łyżki mąki Kapustę myję i siekam lub ścieram na tarce. W międzyczasie na oleju lub maśle podsmażam drobno pokrojoną cebulę i kiełbasę (aż cebula się zeszkli). W dzieciństwie nie było to moje ulubione danie, ale teraz czekam na nie cały rok! Gdy tylko pojawią się pierwsze główki, nie mogę się powstrzymać i kupuję od razu dwie. Młodą kapustę lubię w zasadzie w każdej wersji: duszoną, zasmażaną, z mięsem i bez, surówkę, lekko ukiszoną... Przekładam do garna, dodaję listki laurowe, ziele angielskie i wlewam wodę lub bulion.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/04/moda-kapusta-z-zasmazka-i-kiebasa.html