Możecie w nim też z łatwością przygotować domowe masło orzechowe, ale o tym już niedługo 😉 A wracając do przepisu na orzechowo-czekoladowe babeczki: Składniki: (na 12 sztuk) 50 g prażonych orzechów laskowych 50 g dobrej jakości mlecznej czekolady (u mnie do wypieków) 100 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła 2 jajka 250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 4-5 kropel aromatu migdałowego Babeczki piekłam w dwóch turach. Ja dziś najpierw rozdrobiłam dokładnie orzechy (tryb auto), a potem dodałam czekoladę i z 3 razy nacisnęłam tryb pulsacyjny (chciałabym mieć większe kawałki czekolady, dodatkowo pamiętajcie że ja używam czekolady do wypieków, a więc bardzo twardej. Wystarczy wsypać składniki do najmniejszej misy, założyć nóż i w zależności od tego jaki chcemy uzyskać efekt włączyć tryb auto lub pulsacyjny. Do przygotowania babeczek użyłam prażonych orzechów laskowych i dobrej jakości mlecznej czekolady do wypieków. Robot wyposażony jest w niezwykle ostre noże, które spokojnie poradzą sobie z siekaniem. Wy możecie wrzucić wszystkie składniki na raz i nacisnąć krótko tryb auto. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Kiedyś ich przygotowanie zajmowało mi więcej czasy, ale odkąd mam wielofunkcyjny robot kuchenny Magimix 5200XL Premium, czas przygotowania skrócił się do minimum. Dziś zapraszam Was na pyszne orzechowo-czekolade babeczki. Dzisiejsze jednak pojadą ze mną na małe “babskie spotkanie 😉 Babeczki są pyszne i szybkie w przygotowaniu.