/ 2 porcje Składniki: 1 woreczek kaszy bulgur 1 pierś z kurczaka 1/3 żółtej papryki 2 garście malutkich pieczarek 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki startego parmezanu lub grana padano 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz do smaku 5 łyżek oliwy z oliwek Przygotowanie: Gotujemy kaszę zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostatnio chętnie przygotowuję nowe przepisy z kaszą bulgur i muszą koniecznie uzupełnić zapasy, bo kaszy bulgur obecnie w mojej szafce brak. Tak, to ser włoski doda smaku kaszy, która jest w smaku i świetnie komponuje się z kurczakiem i pozostałymi warzywami. Bulgur z kurczakiem, pieczarkami i ciecierzycą z parmezanem Danie można podać dodając ulubione posiekane zioła, dobrze będzie komponować się ze składnikami posiekana natka z pietruszki lub tymianek. To jest danie idealne na ciepło i na zimno, świetny pomysł na lunchbox. Połączyłam delikatne mięso drobiowe z kaszą, papryką, pieczarkami i cieciorką oraz parmezanem. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Podajemy na ugotowanej kaszy bulgur, posypujemy startym parmezanem. Przygotowałam dzisiaj obiad na dwa dni w kwadrans!